headershadow

Latest Blogposts

Gratis (mini) E-book: Succesvol sollicitatiegesprekken voeren

Zoals je misschien al hebt ondervonden, kan het vinden van een nieuwe baan een uitdaging zijn.
Misschien wel een hele grote uitdaging maar ik verzeker je het is zeker geen onmogelijkheid.
Alleen je moet wel weten hoe je het project “ Het vinden van een nieuwe baan” het slimste aanpakt.
Met andere woorden: je dient wel te beschikken over een goede strategie cq. aanpak.

Met de huidige economische omstandigheden en andere manieren van communicatie, kun je stellen dat solliciteren een “vak apart” geworden is.
Alleen dat “vak” heb je hoogstwaarschijnlijk tijdens je studie niet gehad.
En misschien heb je het vak zelfs inderdaad nog nooit nodig gehad omdat in het verleden je misschien gebeld werd voor een nieuwe baan of steeds doorgegroeid bent bij je voormalig werkgever. Misschien heb jij zelfs nog nooit echt hoeven solliciteren maar werd je steeds gevraagd.
Die tijd is voor de meesten nu voorbij en of die tijd terug gaat komen, en zo ja wanneer, ik weet het eerlijk gezegd niet.
Het lijkt mij in ieder geval niet verstandig daarop te gaan zitten wachten.

En als je je realiseert dat de periode dat mensen in een functie zitten, steeds korter wordt, kun je eigenlijk wel stellen dat elke baan “tijdelijk” is.
De kans is dus vrij groot dat je in je loopbaan meerdere keren op zoek zult gaan naar een nieuwe functie.
Al met al genoeg redenen om je kennis en vaardigheden op dat gebied dus uit te breiden.

Een vaardigheid waar je in ieder geval over dient te beschikken is het voeren van succesvolle sollicitatiegesprekken.
Waar enkele jaren geleden nog ca. 3 kandidaten  voor een sollicitatiegesprek werden uitgenodigd kan het nu voorkomen dat er uit de talloze sollicitanten 10 mensen worden uitgenodigd voor de eerste ronde in het sollicitatietraject.
Er is dus nog heel wat “ werk aan de winkel” om uit die 10 mensen als favoriet geselecteerd te worden.

Als loopbaancoach en recruiter/headhunter heb ik besloten mijn kennis en ervaringen van de afgelopen jaren in een (mini)E-book op papier te zetten in de hoop dat jij daarmee jouw vaardigheid op dit gebied verder kunt ontwikkelen.
Als je hierin interesse hebt, kun je me even een mailtje sturen en dan stuur ik je de link zodat het  (gratis) kunt downloaden.
Ik wil wel benadrukken dat het kunnen voeren van goede sollicitatiegesprekken natuurlijk heel belangrijk is maar dat het tegelijkertijd slechts een onderdeel is van een succesvolle strategie om een nieuwe baan te vinden.

Want ik weet ook dat het veel mensen niet goed lukt om voor sollicitatiegesprekken uitgenodigd te worden. 
En in dat geval helpt deze handleiding je dus nog geen stap verder...
Als jij er tegen aanloopt dat je (te) weinig of niet voor sollicitatiegesprekken wordt uitgenodigd,  adviseer ik je te kijken of de strategie die je volgt in het zoeken naar je nieuwe baan, wel de juiste is.
Als je overweegt om daarvoor een beroep te doen op een professional op dat gebied om je daarin te adviseren en te coachen, hoop ik natuurlijk dat je contact met me opneemt.

 

Ik hoop van harte dat de info in het (mini) E -Book Succesvol sollicitatiegesprekken voeren je een stap verder brengt naar je nieuwe baan. Je ervaringen en reactie zijn van harte welkom. Je kunt dat hieronder doen of me te mailen als je dat liever doet.
Als je de informatie die ik met je deel, interessant vind, zou ik het natuurlijk heel fijn vinden, als je dat wilt laten weten door dit blogartikel te liken of te sharen op Linkedin of Twitter.

Veel succes gewenst en ik hoor graag van je!

 

Angela

 

37 reacties op “Gratis (mini) E-book: Succesvol sollicitatiegesprekken voeren

Plaats een reactie


*