headershadow

Latest Blogposts

Is jouw cv van deze tijd?

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld of een CV nog wel nodig is. Ik heb de ervaring dat ondanks dat de meesten van ons op Linkedin te vinden zijn, een CV toch nog door toekomstige werkgevers op prijs gesteld wordt. En eigenlijk is dat ook maar goed want Linkedin dwingt ons in een bepaald format ons profiel en onze werkervaring te beschrijven.

Het CV is dus nog steeds een belangrijk document als je op zoek bent naar een nieuwe baan of nieuwe (interim) opdracht.

Je CV zou er idealiter voor moeten zorgen dat de lezer heel snel (in seconden) een volledig en goed beeld krijgt van wie jij bent, wat je kunt, waar je ervaring ligt en welk probleem jij voor hun organisatie gaat oplossen.
En dat laatste is belangrijk dat je je dat realiseert.
Een bedrijf heeft een probleem, anders hadden ze geen vacature, en ze willen degene hebben die dat probleem het allerbeste voor ze kan oplossen.
Na het scannen van je cv, geloof me dat gaat heel snel, moet de lezer dus een juiste beeldvorming over jou hebben gekregen.
Helaas is het zo dat veel mensen hun cv nog precies zo schrijven zoals ze dat jaren geleden hebben geleerd.
Daarbij denk ik dus aan een CV waar eerst de personalia worden opgesomd, vervolgens in chronologische volgorde de werkervaring, dan de opleidingen (of andersom) en dan nog aanvullende zaken zoals interesses, sporten of vaardigheden.
Onze maatschappij en manieren van communiceren zijn afgelopen jaren aanzienlijk veranderd maar het CV in traditionele vorm lijkt te overleven:)
Ik ben absoluut geen voorstander om zaken te veranderen die goed zijn maar in mijn beleving kleven er echt een aantal nadelen aan het traditionele CV.

Nadelen

Iedereen weet hoe belangrijk een eerste indruk kan zijn. Dat geldt voor een persoonlijke kennismaking maar dat geldt ook voor een CV.
Mijn ervaring is en ik heb er zeker meer dan 2000 onder ogen gehad, dat nagenoeg alle CV's er qua vormgeving en indeling precies hetzelfde uitzien (tot aan lettertype aan toe).
Realiseer je dus eens dat recruiters, hr- adviseurs of leidinggevenden zich door tientallen (of zelfs meer in deze tijd) ogenschijnlijk dezelfde CV's moeten worstelen.
Het gebruiken van een traditioneel CV is dus absoluut een gemiste kans om je in positieve zin te onderscheiden en daarmee direct een zeer goede eerste indruk te maken.

Nog belangrijker is dat je de beeldvorming over wie jij bent, wat je kunt en welk probleem jij nu eigenlijk voor die werkgever kan oplossen, als het ware overlaat aan de lezer van je CV.
De lezer vormt zich namelijk al lezende (eigenlijk scannende) een beeld over jou in zijn of haar hoofd. En de kans is echt groot dat die beeldvorming niet helemaal of zelfs helemaal niet correct is.
Dat kan te maken hebben met de traditionele manier waarop jij je CV geschreven hebt maar heeft ook vaak te maken met de capaciteiten en ervaring van de lezer om de informatie in jouw CV op een juiste manier te interpreteren.

Al met al dus genoeg redenen om eens goed naar je eigen CV te kijken. Lees het eens rustig en heel kritisch door en vraag je af of een lezer die jou niet persoonlijk kent, zich een duidelijk beeld van jou kan vormen.
In september zal ik een aantal GRATIS CV CHECKS gaan weggeven, ter waarde van 79 euro. Als je nog niet op mijn maillijst staat, kun je je alsnog even aanmelden. In de nieuwsbrief van begin september laat ik horen hoe je daarvoor in aanmerking kan komen.
En vanzelfsprekend komt dit onderwerp uitgebreid aan de orde in de workshop Het vinden van een nieuwe baan - Hoe pak ik dit het slimste aan?

Ik hoop in ieder geval dat bovenstaande je er toe zet om je eigen CV eens even onder de loep te nemen!

 

0 reacties op “Is jouw cv van deze tijd?

Plaats een reactie


*