headershadow

Latest Blogposts

WIL JIJ MISSCHIEN OOK WEL EEN NIEUWE BAAN?

Uit recent onderzoek is gebleken dat ca. 33 % van alle werknemers graag van baan zou willen wisselen als de mogelijkheid daartoe aanwezig zou zijn.
Hierbij gaat het dus niet om de mensen die naarstig op zoek zijn omdat ze überhaupt geen baan meer hebben.
Het gaat hier dus echt om mensen die werk hebben en heel graag zouden willen switchen naar een andere baan bij een andere werkgever.
Het onderzoek heeft plaatsgevonden in diverse branches maar aanleiding om aan te nemen dat het in de vastgoed branche heel anders zou zijn, is er volgens mij niet.
Conclusie hiervan kan dus zijn dat 1/3 deel van alle werknemers het niet goed naar zijn/haar zin heeft in het huidige werk of bij de huidige werkgever.

Voor werkgevers misschien een goed moment om eens na te denken over hoe die cijfers liggen binnen hun organisatie.
Als de economie verder aantrekt en er weer meer banen ontstaan, kan het dus hele grote gevolgen gaan hebben als 1/3 van je personeel actief op zoek gaat naar een nieuwe werkomgeving.
Ik kan me zo voorstellen dat er werkgevers zijn die afgelopen jaren hun “personeelsbeleid” wat hebben verwaarloosd onder het mom: “ ze moeten blij zijn dat ze een baan hebben”.
En dan heb ik het niet eens over salarissen, opleidingsmogelijkheden, leaseauto’s etc. want die schijnen voor werknemers niet bovenaan hun lijstje te staan.
Maar zaken als erkenning, waardering, goede werksfeer, prettige leidinggevende, invloed uit kunnen oefenen, zelfstandig kunnen functioneren etc, staan nog veel hoger op de wensenlijst van hoogopgeleide werknemers.

Als je als werknemer een nieuwe baan wilt, is er eigenlijk één vraag heel belangrijk om te beantwoorden.
Ligt het aan de inhoud van mijn functie dat ik wil switchen, aan de werkomgeving, of aan allebei?Als ik mensen spreek die aangeven het niet naar hun zin te hebben in hun werk, ga ik eigenlijk meteen met hen kijken waar dat precies aan ligt.
Passen de werkzaamheden misschien niet bij jouw kwaliteiten en interesses, verlies je energie door de activiteiten die in je werk van je verwacht worden of heeft dat ontevreden gevoel te maken met wat ik noem de “voorwaarden” in je werk?
Daarbij kun je denken aan zaken als werksfeer, prettige collega’s, een inspirerend leidinggevende, zelfstandigheid en vrijheid, arbeidsvoorwaarden maar ook het idee dat je echt ergens een bijdrage aan levert.
Als je het antwoord op deze vraag helder krijgt, kun je veel beter zien wat je daar wel of niet aan wilt of kunt doen.

 

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, ga dan (in deze tijd) vooral niet solliciteren.
Mogelijk een verrassend advies maar even ter verduidelijking het volgende.
Uit onderzoek is gebleken dat 60-tot 70% van de vacatures worden ingevuld via het netwerk.
Een groot deel daarvan verschijnt niet eens als vacature op het internet of in de krant.
Binnen 2 weken nadat een functie beschikbaar komt, schijnt 100 tot 200 mensen hiervan op de hoogte te zijn, nog voordat deze op het internet is verschenen.
Deze mensen zijn dus voor jou heel belangrijk. Dit kunnen allerlei mensen in jouw netwerk zijn, zakelijk maar ook privé. Deze mensen weten dat er ergens een vacature is en deze mensen kunnen jou daar op wijzen, je introduceren, maw jou helpen om voor deze functie in beeld te komen.
Wat heel belangrijk is voor de rest van je loopbaan is dat je je netwerk dus heel goed onderhoudt. Dat je goede relaties met mensen ophoudt zodat je elkaar kunt helpen bij het vinden van nieuwe werkomgevingen.
Op deze manier een baan vinden blijkt veel effectiever te zijn dan vacatures te zoeken en daarop te solliciteren, vooral in een tijd zoals deze waar 50 tot 300 reacties op een vacature geen uitzondering zijn.
Bijzonder is het dan wel dat de meeste werkzoekers nog steeds het grootste deel van hun tijd spenderen aan het zoeken naar vacatures en daarop solliciteren.
Vacatures op het internet moet je vanzelfsprekend goed in de gaten houden maar vooral niet al je tijd in stoppen.

Als dit artikel je aanspreekt, zou ik het heel fijn vinden je reactie te krijgen. 
Zou natuurlijk ook super zijn als je het wilt liken of sharen op Linkedin, Twitter of Facebook.